sufi cafe & gathering

 

Derwish Sufi Café wordt momenteel eens per 6 weken georganiseerd. Daarnaast zijn er de Sufi Gatherings waar we een verdieping maken op de teachings en op de klassieke soefie meditatie. Het samenzijn is op een prachtige locatie in Dordrecht. Mensen die op zoek zijn naar zingeving, bezieling en innerlijke rust voelen zich heel erg thuis.

 

> aanmelden Sufi Café

Het maakt niet uit wat je achtergrond, religie of levensvisie is, iedereen is welkom op het Sufi Café en op de Sufi Gathering. Zoals de grote soefie Grootmeester Mevlana Celaleddin Rumi (1207-1273) heeft gezegd:

“Kom, kom weer, wie je ook bent, kom! Zoeker, vuuraanbidder of vriend van het verlaten. Kom! Kom ook al heb je je beloften 100 keer gebroken. Ons portaal is dat van de hoop. Kom zoals je bent.”

 

derwish sufi cafe & sufi gathering is

  • Een samenzijn van mensen die op zoek zijn naar zingeving, bezieling en innerlijke rust.
  • Een samenzijn om met elkaar inspiratie op te doen vanuit de klassieke soefie tradities.
  • Een samenzijn om te leren van de wijsheden van grote soefie grootmeesters.
  • Een samenzijn van gebed en meditatie, van dans en muziek voor het hart.
  • Een samenzijn en genieten van een heerlijk kopje vegetarische soep met broodjes.
  • Een initiatief van mensen die vanuit hun hart willen bijdragen aan verbinding en compassie.
  • Gewoon samenzijn.

 

PROGRAMMA

We starten met heel informeel. Je kunt een kommetje soep drinken en broodjes eten. Als deelnemer heb je tijd om rustig te landen en kennis te maken met elkaar. Daarna starten we met het programma. Er worden spirituele wijsheden gedeeld die afkomstig zijn van grote soefie Grootmeesters. Vervolgens gaan we over tot de klassieke soefie meditatie. Daarna is er live muziek met optreden van een ‘draaiende’ derwish. Bij het Sufi Café ligt het accent meer op de muzikale beleving. Bij de Sufi Gathering ligt de focus meer op de klassieke Soefie meditatie. Een gezellig avondje uit met veel diepgang!