Prikkel uw zintuigen!


Via de Body-Mind-Soul (BMS) methode maak je kennis met energieke manieren om jezelf beter te leren kennen. Er is volle aandacht voor jezelf. Aandacht voor dat wat er al is. Aandacht voor het nu. Body-Mind-Soul is een route die via het hart, de ziel en de geest laat ontdekken wat je passie is, wat je kernwaarden zijn.

Body-Mind-Soul is een geheel verzorgde arrangement en duurt 3-5 dagen. Het concept van BMS is inclusief verblijf, overnachting en catering. Derwish Advice heeft voor u bijzondere BMS-accommodaties geselecteerd in Nederland, België en Duitsland.

Body-Mind-Soul voor wie?


Body-Mind-Soul is uitstekend geschikt voor bedrijven en organisaties die open staan voor verandering en verdieping. Het concept van BMS is ook geschikt voor particulieren, zoals een vriendengroep of als je nieuwe personen wilt ontmoeten.

Body-Mind-Soul thema’s


Dit zijn de Body-Mind-Soul thema’s die u kunt gaan ervaren

Acupunctuur

Bij acupunctuur wordt gebruik gemaakt van heel dunne naaldjes om de energie in het lichaam in balans te brengen. De meeste mensen ervaren alleen een prikje bij het inbrengen van de naald en daaropvolgend een gevoel van zwaarte, tintelingen of het stromen van energie. Maar ook acupressuur behoort tot de mogelijkheden evenals cuppen (het vacuümtrekken van de huid waardoor het bloed bewogen wordt en stagnaties opgeheven worden) en moxa (het verbranden van bijvoetskruid: werkt verwarmend en versterkend).

Wat u gaat ervaren:

Er is eerst een kennismakingsgesprek waarin je wens of klacht besproken wordt. Acupunctuur kan worden ingezet bij vermoeidheids- spijsverterings- en pijnklachten. Maar ook je energieniveau in het algemeen verhogen, je bewustzijn verhelderen of het werken aan bepaalde mentale klachten behoort tot de mogelijkheden. De behandeling en adviezen zijn altijd op maat. Je krijgt leefstijl- en voedingsadviezen mee om thuis mee verder te gaan.

Djembe Workshop

De Djembe (Kelkvormige handdrum) vind zijn oorsprong in West-Afrika maar word tegenwoordig over de hele wereld gespeeld. Samen met de Duns (de bastrommels) vormt de Djembe de basis van de traditioneel West-Afrikaanse muziek. De djembe staat bekend als een ‘ritmische energizer’.

Wat u gaat ervaren:

Tijdens deze workshop(s) gaat u samen die basis leren spelen. Iedereen krijgt een Djembe om te gebruiken tijdens de workshop. Er zullen ook bastrommels aanwezig zijn om het geheel te spelen. Stap voor stap. Voor beginner en gevorderden een uitdaging. Het mooie van deze workshop is dat er vanaf de eerste seconde ritmische energieke muziek wordt gemaakt. En u ziet elkaar in een andere setting. En misschien worden wel talenten ontdekt! U komt even los in een geweldige vibe!

Enneagram

Het enneagram is verdeeld in negen enneagram types. Van alle enneagram types zit er wel iets in u, maar ieder mens heeft één dominant type. Dat type bepaalt uw gedrag, uw afweermechanisme, uw voorkeuren en uw beperkingen. Het enneagram geeft inzicht in wie u echt bent, wat uw verborgen talenten zijn en hoe u het optimale uit uzelf kunt halen. De negen types zijn:

  • Perfectionist: realistisch, consciëntieus, grondig en principieel,
  • Helper: warm, betrokken, hulpvaardig en verzorgend,
  • Presteerder: energiek, optimistisch, zelfverzekerd en doelgericht,
  • Romanticus: gevoelig, warm en scherpzinnig,
  • Waarnemer: introvert, leergierig, analytisch en inzichtelijk,
  • Loyalist: verantwoordelijk, betwijfelend, betrouwbaar en loyaal,
  • Avonturier: energiek, levendig en optimistisch,
  • Baas: direct, onafhankelijk, zelfverzekerd en beschermend,
  • Vredestichter: ontvankelijk, goedaardig en ondersteunend

De negen types verhouden zich in een gestructureerde wijze tot elkaar. Als iemand ontspannen en effectief is neemt hij de goede eigenschappen van een bepaald ander type en als iemand juist gespannen is neemt hij de slechte eigenschappen van weer een ander type over.

Wat levert dit op voor u?

Het geeft snel en op een diep niveau inzicht in de onbewuste motivatie voor gedrag. U komt erachter waarom u vaak hetzelfde gedrag vertoont en waarom u dat moeilijk kunt veranderen. U krijgt inzicht in uw persoonlijkheid en welke aspecten u verder kunt ontwikkelen om te groeien. Met het enneagram begrijpt u anderen beter, waardoor u meer verbinding, een betere communicatie en samenwerking kunt ervaren. Het enneagram is een methode die verschillende modellen bevat die u inzicht geven in uw gedrag, uw talenten en uw ontwikkeling.

Kalligraferen

Kalligrafie is een vorm van kunst. Kalligraferen is ontspannend en geeft alle ruimte voor uw creativiteit. Uw handen maken woorden tot kunst. Naast het leren kalligraferen leert u ook veel over de achtergronden van kalligrafie.

Wat u gaat ervaren:

In de cursus kalligrafie ontdekt u hoe dicht kunst en handschrift bij elkaar liggen. Daarbij gaat het om prachtige met de hand gevormde letters, woorden en tekens die uw persoonlijke creativiteit uitdrukken. Kalligraferen werkt bovendien ook nog eens enorm rustgevend.

Kleurenpsychologie

Kleuren hebben een aantal fysiologische effecten. Kleur heeft bijvoorbeeld effect op arousal (positieve zowel als negatieve spanning). De kleuren aan het uiteinde van het kleurenspectrum (rood en violet) veroorzaken een hoge mate van arousal, terwijl de middelste kleur (groen) een lage arousal veroorzaakt. Als u bijvoorbeeld iemand een concentratie opdracht laat uitvoeren, dan heeft een rode kamer een stimulerende werking terwijl een blauwe kamer een kalmerend en soms zelfs depressieve werking heeft…

Kleuren kunnen veel betekenen, iedereen herkent dat. Vergelijk eens het gevoel van binnen komen in een kamer met donkere muren of binnen komen in een kamer met witte muren…

Met kleuren creëer je sfeer en dit kunt u gebruiken. Door bijvoorbeeld die rode stropdas om te doen naar een belangrijke vergadering, maar ook door u bewust te zijn van wat het effect is van iemand anders zijn rode stropdas op u.

Wat u gaat ervaren:

In deze workshop wordt gekeken naar wat kleuren betekenen voor u. U leert welke kleuren mooi staan bij uw huid, haar en ogen. Maar ook welke kleur u zelfvertrouwen geeft, u vrolijk of juist ontspannen maakt.

Welke kleuren vind u mooi en hoe komt dat? Welke sfeer wilt u creëren en welke kleuren kunt u daarbij gebruiken? Dit alles samen resulteert in verfrissende kleur- en stylingtips van de kunstenares en mode expert die de workshop verzorgt.

Personal Coaching

Personal coaching gaat over u. Betrokkenheid en in verbinding staan met uw bezieling. Dat is de inspiratiebron waaruit wij werken. Via individuele coaching brengen we u in contact met het eigen potentieel. Wanneer u zicht hebt op drijfveren, opvattingen, talenten en op belemmerende gedachten kunt u persoonlijke groei vormgeven.

U staat daarmee zelf aan het roer van het leven en u kunt persoonlijke ambities waarmaken. De vragen die altijd aan bod komen zijn: Wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik en hoe kan ik dat bereiken? Ook individuele coachvragen zoals het verhogen van persoonlijke effectiviteit en loopbaanwensen zijn uiteraard mogelijk.

Wat u gaat ervaren:

Onze coaches zijn op zoek naar de essentie. Met humor, met warmte en met confrontaties lukt het hen om in een prettige sfeer uw eigen bewustzijnsproces te doorleven. Geluk is niet voor niets de mate waarin men over een langere periode het gevoel heeft ertoe te doen. U maakt het verschil!

Shiatsu Massage

Shiatsu massage is een manuele therapie uit Japan. In Azië wordt Shiatsu al eeuwenlang toegepast in ziekenhuizen om de natuurlijke lichaamsenergie in balans te brengen. Het wordt ook als preventieve behandeling gegeven.

De klassieke Shiatsu wordt gebruikt in combinatie met traditionele Chinese geneeskunde. Er wordt gebruik gemaakt van de principes van yin & yang, de vijf elementen en de energetische meridianen om de natuurlijke levensenergie (Chi) in balans te brengen. Uit balans zijn kan pijn en ziektes veroorzaken, zoals bijvoorbeeld hoofdpijn, rugklachten, slapeloosheid, menstruatie klachten, onvruchtbaarheid, overgangsklachten, buikpijn, RSI en veel meer.

Wat u gaat ervaren:

De massage wordt gedaan op een speciale Shiatsu mat op de vloer. Shiatsu wordt door de kleding heen toegepast. Shiatsu geeft een diepe ontspanning waardoor stress afneemt en vitaliteit toeneemt.

Voetreflexologie

Voetreflexologie is een holistische behandeling waarbij de reflexzones op de voet gemasseerd worden die corresponderen met onze fysieke organen en energetische lichamen.

Sufi Whirling

Sufi Whirling is een meditatieve bewegingskunst die de mens lichamelijk, geestelijk en spiritueel stimuleert. Sufi Whirling is geïnspireerd door de ‘Sema’, de Hemelen.

De grondlegger is Mevlana Rumi Hz, de Grootmeester van de Mevlevi soefie orde. In de westerse wereld is hij beroemd vanwege zijn talloze prachtige gedichten, gebundeld in de Masnavi.

Wat u gaat ervaren:

Bij het beleven van Sufi Whirling ontwaakt uw persoonlijk energie centrum en wordt geactiveerd. Door te gaan wervelen, in Sema gaan, zal u ervaren in contact te zijn met alles wat in beweging is om u heen, van micro tot macro kosmos. Draaiend om uw eigen as, het hart, met de rechterhand opengevouwen naar de hemel ontvang u hogere energie en met uw linkerhand wordt het doorgegeven aan een ieder die aanwezig is.

De bewegingskunst die beoefend wordt met Sufi Whirling is universeel en is toegankelijk voor een ieder ongeacht achtergrond, lifestyle of leeftijd.

Traditionele kruidengeneesmiddelen

Van bijna alle medicijnen (tot in de 19e eeuw) die de mens tot zijn of haar beschikking had waren van plantaardige oorsprong. Kruidengeneeskunde behoort daarom tot een van de oudste vormen van geneeskunde. Sommige planten bevatten stoffen die gebruikt kunnen worden om ziekten te behandelen. Kruidengeneesmiddelen zijn geneesmiddelen die van deze stoffen worden gemaakt. Traditionele kruidengeneesmiddelen vormen een subgroep van kruidengeneesmiddelen: ze zijn al minstens 30 jaar (waarvan minstens 15 jaar in de EU) in de handel, kunnen zonder toezicht van een arts worden gebruikt en worden zonder injectie toegediend. Tot deze subgroep behoren niet alleen traditionele Europese kruidengeneesmiddelen maar ook Chinese en Ayurvedische geneesmiddelen.

Wat u gaat ervaren:

Tijdens deze workshop leert u niet alleen werken met verse en gedroogde plantendelen, maar u leert ook planten herkennen, benoemen en plukken in het wild. De vraag waaróm je planten op een bepaalde manier gebruikt en juist niet op een andere manier, staat daarbij centraal. Deze workshop heeft ook bijzondere aandacht voor de zintuigen. Planten zijn namelijk zinnenprikkelend. Ze wakkeren de smaak- en reukzin aan door aanwezige smaakstoffen en etherische oliën. De workshop maakt u bewust van smaken, geuren, kleuren, texturen en geluiden om u heen. Proeven, snuffelen, kijken en genieten spelen daarbij een belangrijke rol.

Voedingsadvies

Het individuele gesprek met de voedingsdeskundige wordt het eigen eetpatroon doorgrond. Vervolgens wordt gekeken of persoonlijke voorkeuren gebruikt kunnen worden om het eigen eetpatroon te optimaliseren.

Met behulp van motivationele technieken en de nieuwste wetenschappelijke inzichten wordt gezamenlijk een voedingsschema met variatietips opgesteld die goed toepasbaar zijn in het dagelijks leven.

heeft u interesse in onze diensten?


> neem vrijblijvend contact op